Over de onderzoeker(s)

Angelina Bruseker

Angelina Bruseker

6Angelina Bruseker heeft tijdens de bachelor geneeskunde haar thesis geschreven over de angst om opnieuw kanker te krijgen. Zij is nu gelijktijdig met haar master, begonnen aan een PhD traject over de psychologische aspecten rondom keuzevorming in de oncologische orthopedie.

Floortje Verspoor

Floortje Verspoor

2Dr. Floortje Verspoor is in Nijmegen opgeleid tot orthopedisch chirurg. Ze heeft zich gespecialiseerd in sarcomenzorg en heeft haar promotieonderzoek gedaan naar de behandeling van tenosynoviale reusceltumoren. Ze heeft haar expertise op dit gebied verder ontwikkeld op verschillende locaties binnen en buiten Europa.

Gitte Krebbekx

Gitte Krebbekx

6Gitte Krebbekx is een PhD-student aan de Universiteit van Amsterdam. Ze houdt zich bezig met onderzoek naar de lange termijn resultaten van de omkeerplastiek gericht op kwaliteit van leven, slijtage van de gewrichten, energieverbruik en looppatroon.

Jacqueline Tromp

Jacqueline Tromp

5Dr. Jacqueline Tromp is internist-oncoloog in het Amsterdam UMC. Zij behandelt patiënten met sarcomen en patiënten met gynaecologische tumoren. Daarnaast is zij projectleider van het AYA (Adolescent and Young Adult) team in het Amsterdam UMC. Ze doet studies naar betere begeleiding van AYA’s tijdens en na de behandeling.

Jos Bramer

Jos Bramer

4Prof.dr. Jos Bramer is orthopedisch chirurg. Hij richt zich voornamelijk op sarcomenzorg bij zowel kinderen als volwassenen. Naast klinische zorg zet hij zich ook in voor onderwijs.

Inleiding

De diagnose en behandeling van bot- en wekedelentumoren kunnen een aanzienlijke impact hebben op het leven van patiënten, zowel fysiek als emotioneel. Na de behandeling is het essentieel om patiënten passende begeleiding en nazorg te bieden om hen te ondersteunen bij het omgaan met de fysieke, psychologische en sociale gevolgen van de ziekte en de behandeling. Een onderzoekslijn die zich richt op begeleiding en nazorg bij patiënten met bot- en wekedelentumoren is van cruciaal belang om de kwaliteit van leven te verbeteren en de behandelresultaten te optimaliseren.

Doel

Het hoofddoel van deze onderzoekslijn is het bevorderen van kennis en begrip van begeleiding en nazorg bij patiënten met bot- en wekedelentumoren. Het onderzoek richt zich op het identificeren van de specifieke behoeften van patiënten tijdens en na de behandeling, het ontwikkelen en evalueren van interventies en programma’s gericht op het bieden van adequate ondersteuning, en het begrijpen van de langetermijneffecten en uitkomsten van de begeleiding en nazorg. Hierbij hebben wij zijn wij betrokken bij alle patiënten en hebben extra aandacht voor jongeren en jong volwassenen met bot- en wekedelenkanker (AYA’s).

Wist u dat Sarcomen Team Amsterdam nog veel meer onderzoek doet?